tratamente de canal

Toate detaliile le gasiti mai jos

CE ESTE ENDODONTIA

Pacientii care au mai fost intr-o clinica dentara, cunosc faptul ca nervul dentar este cel care genereaza durerea, pentru ca a fost ignorat prin lipsa vizitei periodice la dentist. De aceea avem nevoie de un medic stomatolog care sa practice endodontia (terapia canalului radicular) pentru tratament.

Endodontia ca specialitate a medicinei dentare este ramura care se ingrijeste de tratarea si ulterior de vindecarea afectiunilor pulpei dentare, adica a nervului si a ligamentelor care o sustin de la varful radacinii dintelui.

O consultatie si o radiografie a dintelui cu probleme realizate la timp va ajuta sa pastrati sanatatea dintelui pe termen lung; simpla prezenta la medicul dentist va ajuta sa intelegeti si sa acordati o mai mare atentie ingijirii orale.

Daca dupa consultatia stomatologica medicul dumneavoastra hotaraste ca trebuie sa va aplice tratamentul de canal, acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Puteti considera ca este chiar o veste buna. De ce? Pentru ca dintele dumneaoastra inca mai poate fi salvat..

NIMENI NU ISI DORESTE SA INLOCUIASCA DINTII NATURALI.

Trebuie cunoscut faptul ca dintele sanatos este format din mai multe straturi. Stratul exterior este compus dintr- o structura dura, numita smalt. Smaltul este sustinut la interior de un strat numit dentina, care la randul lui are in interior un tesut moale denumit pulpa dentara. Pulpa dentara are in componenta sa vase de sange, nervi, si tesut conjunctiv, acestea fiind responsabile de alcatuirea si evolutia dintelui.

Dintele este alcatuit din: smalt, gingie, dentina, camera pulpara, canal radicular, ligamente de sustinere, canale acesorii, radacina si varful radacini, os mandibular – aceste componente au rolul si importanta lor in cadrul organismului – astfel ca durata unui tratament poate insemna intre 60 si peste 100 de minute, in unele cazuri fiind nevoie si de mai multe sedinte.

De regula, un tratament endodontic se face atunci cand se infecteaza si/sau se inflameaza dintele din cauza unor carii adanci, unor accidente rezultate cu fracturi sau fisuri ori unor obturatii coronare prelungite (plombare). Amanarea interventiei poate cauza abcesul dentar si dureri insuportabile.

Programare rapida apasand butonul
de mai jos

Retele de socializare