Coroane dentare timisoara

Cum reconstruim dantura dumneavoastra

coroane dentare (dinti falsi)

Protetica dentara (reconstructia danturii) este o ramura importanta in stomatologie si se ocupa cu reconstructia danturii prin lucrari protetice diverse dintre care: coroane de portelan / ceramica pe diferite suporturi, cum ar fi coroane portelan pe suport de aur platinat, coroane din portelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramica / portelan pe suport de zirconiu, coroane de portelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat sau PMMA, s.a.m.d, fatete dentare din portelan si composite, proteze dentare mobile si fixe diverse sisteme, indreptarea si echilibrarea ocluziei dentare, incrustatii ceramice din ceramica sau materiale nobile (inlay / onlay), gutiere pentru diverse tratamente (bruxism, albirea dintilor, gel parodontologie), s.a.m.d.

TIPURI DE COROANE DENTARE (DINTI) OFERITE SI RECOMANDATE DE CATRE CLINICA STOMATOLOGICA STAR CLINIC

In acord cu standardele internationale de calitate, singurele coroane dentare pe care le recomandam sunt cele din portelan (ceramica). Acestea difera in functie de suportul pe care sunt realizate:

Coroanele dentare din portelan (ceramica) pe suport de zirconiu – Zr (oxid de zirconiu) – sunt o descoperire a stomatologiei moderne. Prin proprietatile sale deosebite, oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), nu se corodeaza, este alb ca si culoarea dintilor naturali (estetica placuta) nu este usor casabil, este rezistent si nu este conductor termic, se prelucreaza prin tehnologia CAD CAM (Computer assisted design / Computer assisted manufacturing), robotul tehnicii dentare fara erori. Dintii din portelan pe suport de zirconiu, desi reprezinta o noutate si pentru Romania, tind sa ia locul celorlalte lucrari in topul coroanelor dentare preferate de pacientul informat. Star Dental Clinic recomanda coroanele ceramice pe suport din zirconiu (oxid de zirconiu).

Coroanele dentare din portelan / ceramica fara suport metalic sau din alte materiale (adica 100% ceramica / portelan) se recomanda numai pentru dintii frontali (din fata), tehnicienii dentari admit ca, datorita fortelor laterale dintre maxilar si mandibula, coroanele numai din ceramica se pot fisura, de aceea este recomandata constructia lor numai in partea din fata a danturii (frontala).

Coroanele dentare din portelan / ceramica pe suport din materiale nobile (aur – platinat (Au-Pt); aur – paladiu (Au-Pd). In stomatologie, aurul, este bine utilizat, fiind, de asemenea un material bine tolerat de organismul uman (biocompatibil) si se utilizeaza cu succes in stomatologia moderna, motiv pentru care este foarte cerut de o mare parte a pacientilor.

Fatetele ceramice (lamele dentare din portelan / ceramica) sau fatetarea cu portelan laminat – fatetele ceramice ajuta la indreptarea malformatiilor dintilor frontali, sunt niste lamele din ceramica (turnate in laboratorul de tehnica dentara) care se aplica pe fata unuia sau mai multor dinti frontali pentru a obtine un aspect deosebit. Fatetele dentare ceramice / portelan sunt utilizate frecvent de catre actori / staruri de talie mondiala (de la Hollywood) dar si autohtone sau de catre oameni pentru care conteaza mult imaginea. Fatetele ceramice, ca si coroanele dentare din portelan, sunt principalele alternative la ortodontie.

RCR (Reconstructie Corono – Radiculara). Din diverse motive dintele dumneavoastra se poate deteriora, fisura, degrada, in asa fel incat sa nu se poata sustine. Pentru reconstructia lui, o alternativa pe care o sa v-o recomande medicul stomatolog ,este RCR-ul (reconstructia corono radiculara). RCR-ul este un pivot de legatura din fibra de sticla (glassionomer), Cr-Ni, aur, ZrO2, etc. care ajuta la sustinerea compozitiei dintelui.

Protezele dentare mobile ajuta la reconstructia orala. Acestea se realizeaza in laboratorul dentar si reprezinta o solutie atunci cand nu se poate face implant dentar datorita lipsei osului (osul fiind total resorbit), adaugarea osului fiind oportuna doar daca se taie din soldul propriu al pacientului. De asemenea, reprezinta o solutie atunci cand exista fonduri pentru reconstructie dentara cu portelan, proteza dentara se poate realiza si pe implant dentar pentru mai multa stabilitate.

Programare rapida apasand butonul
de mai jos

Programare rapida apasand butonul
de mai jos

Retele de socializare