Aparate dentare in timisoara

Tipuri de aparate si sfaturi

aparate dentare

’’ Un zambet frumos valoreaza cat o mie de cuvinte!’’

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul anomaliilor dentare si maxilare. Obiectivul principal : pozitionarea estetica si functionala a dintilor, in armonie cu cele doua maxilare si cu profilul facial. Se  poate  estima si controla cresterea dentofaciala . Tratamentele ortodontice se adreseaza atat copiilor si adolescentilor cat si adultilor. Astazi exista mai multe optiuni pentru pacientii care doresc sa isi indrepte dintii. Exista aparate dentare vizibile sau invizible, fixe sau mobile. Alegerea aparatului se face in functie de complexitatea cazului.

TIPURI DE APARATE DENTARE:

Aparatele dentare pot fi mobilizabile si fixe.

APARAT DENTAR MOBIL:

Aparatele dentare mobile se aplica in perioada dentatiei temporare sau mixte (6-12 ani) si pot rezolva probleme scheletice si functionale. Durata tratamentului ortodontic variaza intre  12-18 luni in cazul aparatelor mobilizabile.

APARAT DENTAR FIX:

Aparatele dentare fixe se utilizeaza in dentatia permanenta. Este bine ca tratamentul sa inceapa intre 12 si 14 ani pentru rezultate foarte bune. Terapia cu aparate fixe la adulti poate modifica pozitia dintilor pe arcade,iar cu ajutorul chirurgiei se pot remodela si maxilarele. Exista mai multe tipuri de aparate fixe: aparate metalice, aparate ceramice, safir, invisalign, incognito etc. Aparatele ortodontice fixe ofera rezultatele cele mai precise si mai stabile in timp. Dupa indepartarea aparatului fix se recomanda utilizarea aparatelor de contentie fixe sau mobile. Durata tratamentului ortodontic variaza intre  18-24 luni in cazul aparatelor fixe.

ETAPELE UNUI TRATAMENT CU APARAT DENTAR FIX:

-consultatie
-studiu de caz
– plan de tratament
– aplicarea aparatului
– sedinte de activari lunare sau la 6 saptamani
– indepartarea aparatului
– aplicarea contentiei (de obicei fixe)
– urmarirea postterapeutica (2-5-10 ani).

SFATURI PENTRU PARINTI:

Daca copilul dvs. are muscatura inversa, arcade disproportionate, dinti inghesuiti sau spatiati, dinti erupti in afara arcadelor, asimetrii, dinti lipsa sau supranumerari,  obiceiuri vicioase (sugerea degetului, interpunerea buzei, limbii sau a diferitelor obiecte intre dinti, respiratia pe gura, masticatia neobisnuita)… este necesar sa consultati medicul ortodont!

REZULTATUL FINAL:

Dupa indepartarea apartului fix suprafetele dentare au un aspect perfect normal, fara a fi afectata textura de suprafata si integritatea dintilor.

Programare rapida apasand butonul
de mai jos

Retele de socializare